fallback

Акция на седмицата – ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ

Дружеството публикува отчет през седмицата, а книжата му поскъпнаха с 13%

11:22 | 17.10.09 г.

Книжата на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ бяха избрани от Екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата".

Дружеството бе сред първите, които обявиха финансови резултати за деветмесечието, като за последните пет работни дни капитализацията му се покачи 13% до 27,2 млн. лв. В петък книжата на фонда за инвестиции в недвижими имоти затвориха при ниво 0,49 лева за брой.

През третото тримесечие ФеърПлей реализира продажби за 11,3 млн. лв., което представлява ръст от 141% спрямо същия период на миналата година. От тях 4,77 млн. лв. са приходи от извършената продажба на право на строеж с купувач търговската верига Lidl.

Останалите 6,5 млн. лв. представляват приходи от продажба на апартаменти като същите бележат ръст от 46 на сто спрямо третото тримесечие на 2008. Още през юли изпълнителнят директор на ФеърПлей Маню Моравенов заяви, че дружеството отчита прогресивно нарастване на продажбите като това се дължи руския пазар.

През третото тримесечие обаче ФеърПлей отчита минимална печалба от 65 хил. лв. спрямо печалба от 277 хил. лв. за юли-септември 2008.

За деветте месеца от началото на годината фондът е реализирал приходи от продажби в размер на 23 млн. лв. спрямо 22,8 млн. лв. за сравнимия период на предходната година. Печалбата е 1,5 млн. лв. спрямо 4,5 млн. лв. за януари-септември 2008.

В началото на годината дружеството обяви, че очаква печалба за разпределение за тази година в размер на 2 млн. лв., което представлява 4 стотинки на акция, или малко над 7% дивидентна доходност спрямо текущите пазарни цени на книжата на дружеството.

Сред проектите на ФеърПлей Пропъртис са луксозен ваканционен комплекс "Санта Марина" в Созопол, луксозен апартаментен комплекс и хотел Св. Иван Рилски в Банско, мултифункционален комплекс в Студентски град в София, луксозен апартаментен комплекс и хотел Рила Лейк Ризорт и други.

В началото на миналата година компанията придоби 62 743 кв. м земя в землището на гр. Сапарева Баня. Върху нея ще бъдат развивани нови проекти в две направления – ваканционни комплекси и балнео-рехабилитационни центрове. Инвестицията в балнеология е от нов тип за портфейла на дружеството.

За три години ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ инвестира 170 млн. лв. в 14 проекта. Общата стойност на инвестициите се очаква да достигне 442 млн. лв., а разгърната застроена площ на изградените имоти - на 348 хил. кв. м.

За последните три месеца акциите на ФеърПлей поскъпнаха с 40 на сто като оборотът с тях възлезе на 282 хил. лв.

Актуалните ценови коефициенти на дружеството са, както следва:

Ценови коефициенти
p/e 2,5
p/b 0,3
p/s 0,7

 

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:15 | 14.09.22 г.
fallback