fallback

TriGranit строи един от най-големите мултифункционални комплекси в Европа

Инвестициите в комплекса са на стойност 1,5 млрд. евро, а строителството му ще създаде 10 хил. работни места

10:01 | 15.10.09 г.
Автор - снимка
Създател

Строително-инвестиционната компания TriGranit обяви планове да развие един от най-големите развлекателни, бизнес и конферентни комплекси в Европа, който ще бъде разположен в словашката столица Братислава.

Проектът, наречен Metropolis, ще бъде развит в сътрудничество с един от най-големите оператори на казина и хотели в света Harrah's Entertainment.

От компанията съобщават, че инвестициите в проекта ще достигнат 1,5 млрд. евро. Неговото строителство ще продължи почти пет години и се очаква да създаде 10 хил. работни места.

Тази седмица от Harrah's Entertainment, която оперира 54 казина в света, съобщиха цитирани от Ройтерс, че все още преговарят финансовите детайли с TriGranit. Проектът ще бъде подкрепен финансово от консорциум от минимум пет банки.

Комплексът ще бъде изграден върху територия от 30 хектара, а локацията е в близост до пресечната точка на магистрали, които водят към Виена, Братислава, Будапеща и Прага, като в района има четири международни летища, съобщават от компанията.

Проектът, чиято брутна застроена площ ще бъде около 1,2 млн. кв. м, ще включва търговски и развлекателни площи, голф комплекс, хотели, казина, луксозни апартаменти и конферентни съоръжения.

Той ще бъде реализиран на няколко фази, първата от които ще включва изграждането на търговско-развлекателен център, три хотела и казино.

TriGranit има дейност в седем източноевропейски държави, като управлява портфолио от редица големи активи. Тя реализира проекти със смесено предназначение на обща стойност от 4 млрд. евро.

Компанията имаше интерес към проект и у нас, като още преди няколко години започна да проучва българския пазар, въпреки че досега не е обявила нито един проект.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:52 | 09.09.22 г.
fallback