fallback

Катар увеличи участието си в собственика на половината сгради в Канари Уорф

Qatar Holding LLC вече притежава 24% от обикновените акции на британската Songbird Estates Plc.

11:10 | 12.10.09 г.

Катарската компания Qatar Holding LLC вече притежава 24% от обикновените акции на британската Songbird Estates Plc., която контролира над половината от сградите в лондонския финансов район Канари Уорф. 

Така Qatar Holding, част от държавния фонд на страната, вече е най-големият инвеститор в Songbird с обща инвестиция на стойност над 350 млн. паунда, съобщиха от катарската компания, цитирани от Bloomberg.

Преди сделката Катар държеше около 15% от Songbird.

Катар, най-големият производител на втечнен природен газ в света, търси нови възможности за инвестиции в стоки и имоти в чужбина. Страната иска да увеличи дела си във Volkswagen AG, след като немският автомобилопроизводител завърши придобиването на Porsche SE, съобщи представител на катарската инвестиционна агенция в края на септември.

Най-големите британски компании за имоти потърсиха средства от инвеститорите си, след като сривът на цените на бизнес имотите застраши способността им да обслужват банковите си заеми. През август от Songbird обявиха, че ще продадат акции на институции като Qatar Holding и China Investment Corp., друг държавен фонд, за да изплатят заем за 880 млн. паунда към Citigroup Inc.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:21 | 11.09.22 г.
fallback