fallback

Allianz RE ще увеличава портфолиото си от имоти до 30 млрд. евро

Към момента компанията има глобално портфолио на стойност около 17 млрд. евро

11:11 | 08.10.09 г.

Allianz Real Estate, подразделението за недвижими имоти на Allianz, планира да увеличи портфолиото си до около 30 млрд. евро през следващите 4 до 5 години, след като немската застрахователна група е взела решение да увеличи дела на инвестициите си в имоти от 3% на 6%. 

Към момента компанията има глобално портфолио на стойност около 17 млрд. евро, от които около 7 млрд. евро са към Allianz Real Estate Germany, каза по време на конференцията Expo Real в Мюнхен Щефан Брендген, изпълнителен директор на Allianz Real Estate Germany, което отговаря за директните инвестиции в имоти на групата в Германия, Австрия, Швейцария, скандинавските страни и Източна Европа.

Портфолиото от имоти в Германия ще бъде напълно реорганизирано в идните три години, допълва Брендген. „Ще бъдем активни също при продажбите. Искаме да преструктурираме цялото си портфолио, което днес включва 270 актива, много от тях с малък размер, ликвидни имоти. Така че има какво да разчистим и виждам много транзакции“, казва той, цитиран от PropertyEU.

Миналия месец френското подразделение за имоти на групата обяви планове да придобие активи до 2 млрд. евро във Франция в рамките на следващите три години.

Брендген допълва, че липсата на продукти на пазара затруднява сключването на сделки, тъй като играчите на пазара се конкурират за малък брой имоти на добро местоположение, отдадени под наем дългосрочно.

Райнхард Кучер, изпълнителен директор на Union Investment Real Estate, също е на мнение, че на пазара липсват първокласни продукти. „Все така чакаме големите инвестиционни възможности, но не се появяват“, каза той в рамките на конференцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:02 | 02.09.22 г.
fallback