fallback

Делът на празните апартаменти в САЩ достигна 23-годишен връх

Нивото на незаетост на апартаментите в САЩ достигна 7,8% през третото тримесечие

17:36 | 06.10.09 г.

Делът на незаетите апартаментите в САЩ достигна 7,8% през третото тримесечие, което е най-високото ниво от 1986 г. насам и е резултат от растящата безработица, която свива търсенето на имоти под наем, сочат данни на базираната в Ню Йорк компания за проучвания в сектора на имотите Reis Inc.

Реалните наеми, които се заплащат от наемателите, се понижават с 2,7% на годишна база, а офертните наеми, или това, което наемодателите искат, падат с 1,8% на годишна база, сочат още данните, цитирани от Bloomberg.

Нивото на незаетост на апартаментите нараства от 7,7% за второто тримесечие и 6,2% през третото тримесечие на миналата година. Сравнени с второто тримесечие, офертните наеми се понижават с 0,5%, а реалните - с 0,3%.

В Ню Йорк делът на вакантните апартаменти се свива до 2,9% през третото тримесечие от 3% през второто, тъй като краят на лятото е довел до прилив от наематели. Реалните наеми там падат с 0,9% спрямо предходния период и с 6,8% на годишна база.

Ню Хейвън в Кънектикът измества Ню Йорк като града с най-нисък дял на празни апартаменти с 2,5%, което отчасти се дължи на старта на академичната година. В Ню Хейвън се намира Йейлският университет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:27 | 08.09.22 г.
fallback