fallback

Спират строителството в Пампорово за зимния сезон

Заповедта е във връзка с настъпващия туристически зимен сезон и е в сила от 1 декември до 30 март

15:54 | 06.10.09 г.

Община Смолян нареди да бъдат преустановени всички строителни и монтажни работи и движението на строителна техника и механизация по уличната регулация на територията на курортен комплекс Пампорово, става ясно от заповед на кмета Дора Янкова, публикувана в сайта на общината.

Заповедта е във връзка с настъпващия туристически зимен сезон.

Забраната касае следните курортни ядра в комплекса: „Студенец”, „Язовира”, „Малина”, „Райковски ливади”, „Смолянски езера” и с. Стойките и е сила от 1 декември 2009 г. до 30 март 2010 г.

Всички възложители и изпълнители на строежи в изброените територии трябва да обезопасят строежите, както и да изчистят тротоарите и уличните платна около строежите от строителни материали и механизация.

Засегнатите от строителството зелени площи, транспортна и техническа инфраструктура в срок до 1 декември трябва да бъдат почистени и възстановени в първоначалния си вид, като се осигури нормален пешеходен и транспортен достъп. Също до началото на декември засегнатите спортни терени трябва да се обезопасят и приведат в годен вид за ползване съгласно предназначението им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:35 | 19.08.22 г.
fallback