fallback

Почна отдаването под наем и на офисите в Сердика Център

Официалното откриване на Сердика Офиси е предвидено за есента на 2010 г.

17:54 | 29.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Инвеститорът в столичния мол Сердика Център - австрийската Sparkassen Immobilien AG, обяви началото на отдаването под наем на офис частта на мултифункционалния комплекс днес.

Сердика Център ще разполага с 32 хил. кв. м офис площи, както и над 200 магазина, разположени на 52 хил. кв. м на 3 нива. Офисите ще бъдат с площ между 200 и 4 хил. кв. м на етаж. Процесът по отдаване под наем ще се осъществява от Colliers International.

Официалното откриване на Сердика Офиси е предвидено за есента на 2010 г., а търговската част ще бъде открита през пролетта на 2010 г.

Управлението на проекта е поверено на германската ЕCE, която е и миноритарен акционер в проекта и инвестира и в други проекти у нас. Компанията управлява над 100 мола в Европа.

“Страните от Централна и Източна Европа се превърнаха в изключително важен пазар за австрийските компании като цяло и по-специално за инвестиращите в недвижими имоти”, смята Фридрих Вахерниг, член на борда на Sparkassen Immobilien. „Множество инвеститори търсят печалби, но не всички смятат да останат за по-дълъг период от време”, допълва той.

Към края на юли общо 85% от търговските площи в мола бяха вече отдадени под наем.

Търговският център, в който ще бъдат инвестирани 210 млн. евро, е с обща разгъната застроена площ от 167 хил. кв. м.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:32 | 08.09.22 г.
fallback