fallback

Мюнхен измести Лондон като най-привлекателен град за инвеститори в имоти

Немският град зае първото място благодарение на гъвкавата си икономическа и бизнес структура

09:16 | 29.09.09 г.

Мюнхен е най-привлекателният европейски град за инвеститорите в недвижими имоти благодарение на гъвкавата си икономическа и бизнес структура, става ясно от индекса E-REGI на LaSalle Investment Management.

Градът измести от първото място миналогодишния фаворит Лондон. Според компанията немският град е в състояние да понесе най-успешно сегашните икономически сътресения благодарение на високото ниво на състоятелност и разнообразието от местни и глобални компании в него.

Според индекса, който подрежда 98 европейски града за инвестиции в имоти, Лондон е паднал до осмата позиция след конкуренти като Париж, Стокхолм и Москва.

„Последните данни сочат, че инвестиционните обеми на европейския пазар на бизнес имоти се стабилизират и очакваме да видим градовете, които откроихме в индекса за 2009 година да бъдат сред първите, които ще се възползват от увеличение на търсенето”, коментира пред Ройтерс един от директорите за Европа на компанията, Саймън Морисън.

Отделно проучване на Prupim, инвестиционното подразделение за имоти на застрахователната компания Prudential, сочи, че 52% от над 200 анкетирани британски пенсионни фонда планират да увеличат инвестициите си в бизнес имоти до 2012 г.

От компанията обясняват нарастващия апетит сред инвеститорите за имоти в глобален аспект с относително по-ниската цена на този клас активи в сравнение с други алтернативи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:27 | 22.08.22 г.
fallback