fallback

Инвестират 250 млн. долара за строеж на замъка на Хари Потър във Флорида

Предвижда се изграждане на тематичен парк, който да пресъздава магичната атмосфера на училището за магии

13:07 | 28.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Фантазиите на феновете на Хари Потър за досег с атмосферата на училището за магии са на път да се сбъднат. Това може да се случи още през есента на 2010 година, когато във Флорида ще отвори врати тематичният парк „Магичният свят на Хари Потър“.

Така вече ще бъде възможно да изпиете една маслена бира в „Трите метли“, да си купите екипировка за куидич или да опитате от вълшебните бонбони с всякакъв възможен вкус Bertie Bott, пише немският вестник Spiegel.

Паркът се строи по проект на NBC Universal и Blackstone Group, който датира още от 2007 година. До този момент обаче не е имало конкретни планове за изграждането, като детайли се оповестяват едва в настоящия момент.

Очаква се увеселителният парк да заема площ от 5 хектара и ще се явява разширение на съществуващия и в момента парк „Острови на приключенията“. В парка засега има място, копиращо филма Джурасик парк, а освен това се предлага и симулация на приключенията на Спайдърмен в Ню Йорк.

„Магичният парк на Хари Потър“ ще включва по нещо от всяка от книгите за малкия магьосник, заявява дизайнерът на филмите Алън Глимър. „Имахме свобода на действие относно размера и видовете атракции“, казва още той и добавя, че единствено в края инвеститорите са поставили ограничение на разходите.

Според информация на New York Times създаването на парка ще струва около 265 млн. долара. Това е далеч под инвестицията на основните конкуренти от Disney, смятат анализатори. Причината за това е, че от Disney са налели 1 млрд. долара в изграждането на увеселителен парк в Калифорния.

Паркът трябва максимално да наподобява училището за магии Хогуортс така, както е описан в романите на Джоан Роулинг.

Очаква се паркът да се състои от три основни части – замъка Хогуортс, влакче „Полет с хипогриф“ и скоростно влакче „Предизвикателството на дракона“. Все още обаче не се казва какво ще има във вътрешността на замъка, което поражда големия интерес на феновете на филма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:46 | 14.09.22 г.
fallback