fallback

Руски олигарси правят имение, което ще съперничи на Бъкингамския дворец

Предвижда се пред имение в Лондон да бъде изкопан лабиринт, който ще включва кинозала, салон за красота, плувен басейн и паркинг

10:17 | 28.09.09 г.

Семейство руски олигарси създава най-голямото имение в Лондон след Бъкингамския дворец, което се оценява на около 100 млн. паунда, пише Times.

Плановете за изграждане на подземен лабиринт към изпадналото в разруха историческо имение Witanhurst в Северен Лондон ще създадат един от най-големите сутерени във Великобритания.

Имението беше купено за 50 млн. паунда чрез компания, регистрирана на Британските Вирджински острови, но се твърди, че истинският купувач е Елена Батурина, която е съпруга на кмета на Москва Юри Лужков и е най-богатата жена в Русия. Управлението на Лужков беше обвинявано за разрушаването на една трета от историческите сгради в града, пише изданието.

Плановете, които са подадени в местното управление на лондонския квартал Камдън, предвиждат да бъде изкопан лабиринт пред къщата. Той ще включва кинозала с 33 места, салон за красота, плувен басейн и паркинг за 24 автомобила с асансьор, който да качва колите две нива нагоре до нивото на улицата.

Изкопните дейности вероятно ще отнемат шест месеца, а общите разходи се изчисляват на около 50 млн. паунда.

Това не е единственият мащабен преустройствен проект на руски богаташи в британската столица. Друг милиардер - Роман Абрамович, също има сериозни амбиции. Миналата година той изкупи всички апартаменти в голяма жилищна сграда в центъра на Лондон, която смята да превърне в суперимение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:08 | 19.08.22 г.
fallback