fallback

Италианска компания за имоти с проекти в ЦИЕ набра 150 млн. евро

Компанията планираше да инвестира 150 млн. евро на пазара на имоти в България, Румъния и Сърбия

10:28 | 15.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Италианската компания за имоти Aedes, която бе обявила планове за инвестиции на българския пазар, съобщи, че е привлякла капитал в размер на 150 млн. евро.

Базираната в Милано компания е привлякла средствата чрез увеличение на капитала, при което е пласирала 577 млн. акции на цена от 0,26 евро за брой.

Наред с това компанията обяви планове да конвертира в акции задължения на стойност 296 млн. евро. В резултат на операцията, която се очаква да „бъде финализирана през следващите седмици“, редица кредитори на пазара на имоти ще придобият дялове в Aedes.

Компанията е създадена през 1924 г. и развива дейност в областта на управлението на активи, инвестиции и реализацията на различни проекти за имоти, включително бизнес и индустриални имоти, инфраструктурни, градоустройствени и други проекти в Италия и Европа.

През 2007 г. от компанията обявиха планове за инвестиции на пазара на жилищни имоти в България и други страни от Централна и Източна Европа. По-късно същата година тя съобщи, че смята да инвестира 150 млн. евро в България, Румъния и Сърбия.

У нас тя оперираше чрез дъщерното дружество Аедес България, което миналата година прекрати дейност. Според информация на компанията към март тази година българското дружество е в процес на ликвидация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:34 | 08.09.22 г.
fallback