fallback

Ikea готви инвестиции до 1,5 млрд. евро в Италия

Шведската верига за мебели планира да удвои броя на магазините си в страната до 2013 г.

17:43 | 14.09.09 г.

Шведската верига за мебели Ikea планира да увеличи присъствието си в Италия с инвестиции в размер до 1,5 млрд. евро в нови проекти през следващите четири години. 

В интервю с местното финансово издание Il Sole 24 Ore шефът на Ikea за Италия Роберто Монти казва, че компанията планира да удвои броя на центровете си на Апенинския полуостров до 30-40 до 2013 година от 15 към момента.

Възможността за реализация на стратегията на компанията и спазването на сроковете в нея обаче ще зависят в голяма степен от одобрението на властите.

Средната инвестиция за отваряне на магазин от веригата варира от 55 до 120 млн. евро, допълва Монти.

Ikea има редица нови проекти в Италия, за които предстои откриване. През октомври трябва да отвори магазин с площ 33 хил. кв. м в Гориция, в който инвестицията е 60 млн. евро, а през януари предстои откриване на център в Салерно и друг в Милано през пролетта. Наскоро веригата отвори магазин във Флоренция с инвестиция от 25 млн. евро.

Плановете за откриване на първия магазин от веригата у нас се отлагат няколко пъти, като според последната информация това трябва да стане през третото тримесечие на 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:31 | 08.09.22 г.
fallback