fallback

Георги Крумов отново се раздели с Equest

Крумов бе един от деветте директори на фонда и по информация на Equest оставката му влиза в сила незабавно

17:49 | 11.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Инвестиционният фонд Equest Investments Balkans днес обяви оставката на бизнесмена Георги Крумов, който досега беше част от висшето управление на компанията.

Крумов бе един от деветте директори на фонда и по информация на Equest оставката му влиза в сила незабавно.

Като причина от компанията посочват, че оставката „ще му даде възможност да отдели повече време на своите други бизнес ангажименти“.

На въпрос на Investor.bg дали от компанията са определили заместник на Крумов от офиса на Equest в Лондон отказаха да дадат информация, като уточниха, че при всяко последващо развитие в тази връзка ще бъде обявено официално.

Това не е първият път, в който Георги Крумов се оттегля от управлението на Equest. През октомври миналата година бе съобщено, че той напуска поста си, като няколко месеца по-късно, в края на февруари тази година, той се върна отново в управлението на компанията.

В началото на 2009 г. Equest претърпя значително акционерно преструктуриране, при което оманският държавен фонд State General Reserve Fund of the Sultanate of Oman и базираният в Милано инвестиционен фонд Kairos Investment Management Limited заедно придобиха над 53% от фонда.

Equest обяви консолидирана загуба преди данъци от 127 млн. евро за 2008 г. в сравнение с печалба от 86,7 млн. евро за 2007 г.

Компанията е собственик на веригата за електроника TechnomarketDomo, като наред с това тя притежава и дял от проекта „Супер Боровец". Тя е в процес на продажба на част от активите си у нас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:31 | 13.09.22 г.
fallback