fallback

Всеки ден фалират по 17 компании от сектора на имотите на Острова

Една от всеки четири фалирали компании е от сектора на строителството и имотите

11:20 | 08.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Всеки ден във Великобритания фалират по 17 компании от сектора на строителството и недвижимите имоти, сочат данни на счетоводната и консултантска компания Wilkins Kennedy.

Броят на фалитите в този сектор се покачи повече от два пъти от началото на кредитната криза, казват от компанията. В момента те представляват най-големият дял корпоративни фалити с един от всеки четири случая на банкрут в страната.

През второто тримесечие на 2009 г. фалит обявиха 1 573 строителни компании и фирми, свързани с бизнеса с имоти. За сравнение броят им през третото тримесечие на 2007 г. е бил 696.

По информация на компанията компаниите от хотелиерския сектор също са били засегнати сериозно. Според статистиките в проучването на всеки два дена фалира една хотелиерска компания.

„Крахът на стойностите на имотите не се отрази само на сектора на имотите и строителството“, казва Антъни Корк, директор в Wilkins Kennedy. „Той се разпростря също и до други сектори като хотелите, при които имотът представлява съществена част от стойността на компанията“.

Проучването е базирано на извадка от 5 хил. случая на банкрут. Статистиките показват, че като цяло през второто тримесечие са фалирали 6 588 компании, което е ръст от 65% в сравнение с третото тримесечие на 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:51 | 08.09.22 г.
fallback