fallback

Колко голям е най-големият мол в Европа?

Молът има брутна отдаваема площ от 170 хил. кв. м и 6 500 паркоместа

09:22 | 08.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Търговският център Golden Babylon Rostokino, който се изгражда в Москва от компанията за имоти Patero Development, ще бъде отворен през ноември.

Според EuropeRE той ще бъде най-големият търговски център в Европа с брутна застроена площ от 241 хил. кв. м.

По данни на Colliers International, която отдава площите под наем, подписани договори има за общо 75% от тях, като за още 15% преговорите са в заключителен етап.

Търговско-развлекателният център ще бъде на два етажа и ще включва 450 магазина. Той ще бъде разположен в североизточната част на руската столица, която е най-гъсто населена.

Той включва киноцентър с 14 зали, барове, кафета, ресторанти и 6 500 паркоместа.

По някои изчисления потенциалните клиенти на мола са 1,9 млн. души, а брутната отдаваема площ е 170 хил. кв. м.

Партньор в проекта е австрийската строително-инвестиционна компания Immoeast. Изграждането на мола е финансирано от Sberbank, която е осигурила кредит от 175 млн. долара за период от четири години и половина.

Сред ключовите наематели на мола са веригата хипермаркети O’Key, магазин за електроника Media Market, магазин „направи си сам“ Castorama и др.

Наред с това подписани договори има с международни и руски наематели като H&M, Zara, Zara Home, Bershka, Pull and Bear, Massimo Dutti, Stradivarius, ESPRIT, GUESS, New Yorker и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:14 | 05.09.22 г.
fallback