fallback

Очакват подобрение на бизнес климата в сегмента на търговските центрове

Въпреки това все още не се очаква ситуация, която би довела до стабилен ръст в сегмента

15:47 | 07.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Въпреки затруднената ситуация в глобалния сектор на търговски площи мениджърите на компаниите в индустрията вярват, че бизнес условията в близкото бъдеще ще бъдат по-благоприятни от настоящите. Това сочи анкета на Международния съвет на търговските центрове (ICSC).

Въпреки това те все още не очакват значително подобрение на ситуацията, което би довело до стабилен ръст.

Индексът за очакванията в сектора, изготвян от ICSC, отчете леко понижение до 46,5% през август от 47,2% през юли. Това се дължи на факта, че показателят за трафика от клиенти е единственият индикатор в рамките на индекса, който е отчел стойност над 50% през август. За сравнение през юли е имало три такива индикатора.

На годишна база индексът за очакванията се подобри с 6,8%, като за трети пореден месец е над 40%. Въпреки че това означава, че бъдещите условия се очаква още да се влошават, темповете на влошаване се забавят.

Според анкетата през август е нямало почти никакви възможности за наем на „зелени“ търговски площи. Общо 93,3% от анкетираните мениджъри са отговорили, че не са предлагали на потенциални наематели възможности за наемане на зелени площи в сравнение с едва 6,7%, които са предлагали.

От ICSC обясняват, че затруднените условия са отклонили вниманието на мениджърите от усилията в областта на устойчивото развитие към стабилизиране на настоящия им бизнес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:15 | 10.09.22 г.
fallback