fallback

Меркатор Груп отчете лек ръст на приходите за първото полугодие

През първата половина на годината словенската верига е направила инвестиции за 66 млн. евро, насочени основно към развитието на търговската мрежа

15:45 | 07.09.09 г.

Словенската търговска верига за бързооборотни стоки Меркатор Груп отчете 1,3 млрд. евро нетни приходи от продажби през първата половина на годината, което представлява ръст от 3,4% на годишна база, ако не се отчита промяната във валутните курсове, и повишение от близо 1%, ако се отчита, съобщиха от компанията. 

През първото полугодие компанията е реализирала нетна печалба от 11,3 млн. евро, а печалбата преди облагане с данъци е в размер на 14,1 млн. евро.

Инвестициите за първата половина на годината възлизат на 66 млн. евро и са били насочени основно към развитието на търговската мрежа. Финализират се дейностите, свързани с навлизането на албанския и българския пазар. Меркатор се готви да открие първите си обекти в двете страни по-късно тази година.

Общо 80 млн. евро планира да инвестира в експанзията си у нас веригата, като половината от инвестицията ще бъде реализирана до 2010 г., съобщиха при първата си официална среша с медиите от компанията през юни.

Първият хипермаркет от веригата ще бъде открит в Стара Загора, потвърдиха първоначалните си планове от компанията.

Към 30 юни групата има над 21 хил. служители, от които 38% в магазини в чужбина. Веригата има над 1400 магазина, като те са хипермаркети, супермаркети, Cash & Carry, квартални и други специализирани търговски обекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:57 | 08.09.22 г.
fallback