fallback

Отчитат подновен интерес към жилища у нас

Orchid отчете нетна загуба от 1,07 млн. евро в сравнение със загуба от 1,5 млн. евро за същия период на миналата година

12:43 | 04.09.09 г.
Автор - снимка
Създател

Търсенето на жилища в България се забави през последната една година в резултат на ограниченото ипотечно кредитиране на купувачите на първи дом. Въпреки това вече започва да се забелязва подновен интерес от страна на купувачите. Това казват от инвестиционната компания Orchid Developments Group Limited, която осъществява редица жилищни и бизнес проекти в София и Варна.

„Групата отчете забавяне на продажбите на (изгражданите от нея) апартаменти в резултат на икономическия климат и затегнатите изисквания на банките за ипотечно кредитиране. Очакваме, че жилищният пазар ще започне да се възстановява до края на 2009 г.“, казват от компанията.

Още през юни управлението на Orchid коментира, че очакват раздвижване на жилищния пазар до края на годината.

Компанията отчете нетна загуба от 1,07 млн. евро в сравнение със загуба от 1,5 млн. евро за същия период на миналата година.

В началото на годината компанията реши да отложи развитието на повечето от проектите си и да намали мащаба на други. В резултат на това в момента тя продължава развитието на три проекта във Варна, за които смята, че имат най-голям пазарен потенциал – търговският център Grand Mall, мултифункционалният комплекс Orchid Gardens Varna и жилищният комплекс Orchid Hills Varna.

В края на август компанията обяви, че е привлякла допълнителен капитал на стойност 5 млн. паунда преди разходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:01 | 08.09.22 г.
fallback