fallback

Апетитен имот на Мадоф в Лонг Айлънд далеч от очакванията за лукс

Къщата е западнала, няма и гараж, но се очаква за нея да бъдат платени 8 млн. долара

15:14 | 01.09.09 г.

Онези, които виждат в Бърнард Мадоф символ на прекаления разкош, вероятно ще останат разочаровани. Още повече след пускането в продажба на крайбрежната му вила в Лонг Айлънд, която се оказа доста невзрачна, предаде AP.

С площ от 280 кв. м, къщата изглежда скромно предвид финансовото състояние на собственика си. Външността на сградата е западнала, няма дори и гараж.

Къщата обаче се намира по-близо до брега в сравнение с доста по-големи палати в съседство.

Сградата ще бъде пусната за продажба през първата седмица от септември като част от опитите да се възстановят загубите на потърпевшите от пирамидата на Мадоф. Скоро се очаква да бъдат пуснати за продажба и жилището на Мадоф в Манхатън и имението му в Палм Бийч, Флорида.

Според оценка на самия Мадоф жилището му в Манхатън е на стойност 7 млн. долара, а имотът му във Флорида струва 11 млн. долара.

Крайбрежната вила, обявена за продан, е закупена от Мадоф през 1979 година на цена от 3 млн. долара. Федералните власти са на мнение, че сега къщата може да бъде изтъргувана за близо 8 млн. долара.

Дали фактът, че къщата е принадлежала на Мадоф, ще вдигне цената допълнително предстои да разберем.

„Целта ни е да изнесем имотите за продажба колкото се може по-скоро, за да обезщетим потърпевшите“, каза говорителят на федералните власти Джоузеф Гучионе в изявление в понеделник.

Мадоф беше осъден през юни тази година на 150 години затвор за финансова измама в особено големи размери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:37 | 13.09.22 г.
fallback