fallback

Британски финансист създава социална мрежа за имоти

Сайтът ще помага на продавачи и купувачи да реализират сделки с имоти без да плащат комисионна от средно 1,5%, която изискват брокерите

17:51 | 31.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Бивш служител на Goldman Sachs, британският финансист Антън Крийл, смята да създаде сайт, който ще свързва представители на пазара на имоти на принципа на социалните мрежи.

Крийл е също водещ на телевизионното шоу „Трейдър за милион долара“ по BBC, което дава на осем участници от публиката 1 млн. долара, за да управляват свой собствен хедж фонд. Той ще стартира новия сайт за имоти hablib.com (съкратено от Habitation Libertum, или „жилищна свобода“) със собствен капитал.

Сайтът има за цел да помага на продавачи и купувачи да реализират сделки с имоти, без да плащат комисионна от средно 1,5%, която изискват брокерите във Великобритания.

Индивидуални потребители и професионалисти от пазара на имоти ще могат да осъществяват контакти с потенциални клиенти и да създават профил на своя имот, подобно на сайтовете за социални контакти, пише Telegraph. Профилът ще включва снимка на имота, общия брой огледи и офертните цени, направени досега за купуване.

Сайтът ще представя и личен профил на собственика, както и система за съобщения, с която купувачите ще могат да комуникират директно с продавача.

Според създателя на сайта идеята има потенциал да промени начина, по който жилищата се купуват и продават.

По мнението на експерти, предвид доминиращата роля на големи сайтове за социални контакти като Facebook, бъдещето на по-малките сайтове е в профилирането в дадена ниша, която обслужва нуждите на специфична аудитория. Такива сайтове дават възможност за прецизно таргетиране на дадена целева група от потребители, с което предлагат привлекателна възможност за публичност на рекламодателите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:15 | 08.09.22 г.
fallback