fallback

Естонската Arco Vara продължава проектите у нас, понижава цените

Компанията понижи загубата си за второто тримесечие с 66% на годишна база до 1,2 млн. долара

17:34 | 31.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Естонската група за имоти Arco Vara смята да продължи реализацията на започнатите проекти в региона и у нас въпреки затруднените пазарни и финансови условия, сочи финансовият отчет на компанията.

Наред с това Arco смята да понижи цените на някои проекти на балтийските пазари и в България, за да подсили продажбите.

От компанията не бяха на разположение за коментар.

У нас тя изгражда няколко жилищни проекта в София в близост до бул. „Мадрид“, в кв. „Манастирски ливади“ и др.

Компанията очаква повишени приходи през последното тримесечие на годината, когато ще бъдат завършени редица проекти, включително и Boulevard Residence в столицата. През март от компанията съобщиха за Investor.bg, че общо 70% от жилищата в комплекса са резервирани или продадени. Тогава тя подписа договор за отдаване под наем на обект от 900 кв. м на първия етаж в комплекса с търговската верига Billa.

Компанията отчете нетна загуба от 12,6 млн. крони (1,2 млн. долара) за второто тримесечие на годината в сравнение със загуба от 26,6 млн. крони година по-рано.

Понижението на загубата от 66% се дължи главно на отмяна на намаляване на счетоводната стойност на активите на компанията, свързани с нейно смесено дружество в Латвия.

Компанията е предприела редица мерки за ограничаване на разходите, включително съкращения на работното време за някои служители, както и освобождаване на други. Най-мащабни са били съкращенията в нейното брокерско подразделение, където броят на работните места е бил намален с 82%, или 257 души за последните 12 месеца, казват от компанията.

Компанията отчете спад в приходите си за първите шест месеца от 19,7% до 17,7 млн. евро. Стойността на акциите на компанията се повиши с 84% за периода, с което пазарната й капитализация достигна 23 млн. евро, сочат данни на Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:30 | 08.09.22 г.
fallback