fallback

Пазарът на бизнес имоти на Острова може да не се възстанови до 2015

Британският предприемач Джерълд Ронсън създаде ексклузивен фонд за заможни инвеститори, който ще купува бизнес имоти на Острова и в Европа

12:00 | 27.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Британският пазар на бизнес имоти може да не се възстанови до 2015 г., предупреждава един от най-влиятелните предприемачи в сектора.

Все пак Джерълд Ронсън, който строи най-виката офис кула в лондонското Сити, вярва, че пазарът се приближава до своето дъно. Наскоро той обяви създаването на нов инвестиционен клуб за заможни инвеститори, насочен към пазара на бизнес имоти във Великобритания и Европа.

Клубът, в който членството ще бъде само с покана, ще цели да достигне инвестиционен капацитет от 1 млрд. паунда, включително с дълговото финансиране, сочат британските медии.

Групата за имоти на Ронсън Heron International се очаква да вложи 75 млн. паунда в новия фонд.

70-годишният предприемач неколкократно е използвал външно финансиране за свои проекти, сред които е и консорциумът, финансиращ проекта за кулата. Това обаче е първият самостоятелен инвестиционен фонд на Ронсън.

Неговата компания Heron също е подкрепяна от заможни американски инвеститори, сред които Лари Елисън, един от основателите и изпълнителен директор на Oracle Corporation, както и Стив Уин – предприемач, изградил много от големите казина в Лас Вегас.

Ронсън е известен с правилния си усет за развитието на пазара на имоти. Неговата компания продаде голяма част от активите си преди краха на пазара през 2007 г. Наред с това тя отчита годишна възвръщаемост от 15% през последните 15 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:27 | 05.09.22 г.
fallback