fallback

Ремонтираха блок на УНСС в Студентския град с над 6,6 млн. лв.

На квадратен метър за ремонтни дейности са изразходвани около 830 лв.

14:03 | 21.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Над 6,6 млн. лв. е вложило Министерство на образованието, младежта и науката (МОМН) в цялостния ремонт на 24-ти блок на УНСС в Студентския град, съобщи министър Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като разгледа ремонтирания блок.

Средствата са изразходвани за цялостното саниране, обзавеждане и реновиране на блока, като в него включително е изградена и система за видеонаблюдение. Има изграден и режим за пропускане на студентите в сградата с карти, отбеляза Фандъкова, цитирана от БТА.

Образователният министър заяви, че ще настоява пред ръководството на УНСС да се създадат условия за санкции за студентите, нанесли щети в обновените стаи. Фирмата, изпълнител на ремонта, в продължение на една година е задължена да възстанови евентуални щети в блока, но само ако те са по вина на изпълнителя, посочи министър Фандъкова. Тя допълни, че целият ремонт на блока е направен за два месеца при заявен тримесечен срок. На квадратен метър за ремонтни дейности са изразходвани около 830 лв.

Студентите в 24-ти блок ще плащат месечен наем от 30 лева, включително със сметките за ток и вода, заявиха от ръководството на УНСС. В блока има 221 стаи, както и още две стаи за студенти с увреждания, ползващи инвалидни колички.

Фандъкова подчерта, че започнатата програма за ремонт на студентските общежития в страната от миналото правителство трябва да продължи, като за тази цел се защити ресурс. Има сгради на общежития в страната, които не са основно ремонтирани от 20-40 години, посочи министърът. Тя допълни, че досега в страната са ремонтирани 18 общежития, като от тях около десетина са в София. Сградите на студентските общежития в страната са над 100.

В отговор на въпрос министър Фандъкова каза, че бюджетът на МОМН за 2010 г. няма да бъде намаляван и от образованието няма да бъдат отрязвани средства за следващата година и затова е много важно какво се постига с тези средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:51 | 14.09.22 г.
fallback