fallback

Устойчивото развитие на пазара на имоти остава приоритет въпреки кризата

Общо 40% от участниците в анкета смятат, че значението на въпроса за устойчивото развитие е нараснало в сравнение с миналата година

12:47 | 20.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Устойчивото развитие на пазара на имоти остава сред високите приоритети за бизнеса въпреки влошаващия се климат. Това сочи най-новото глобално проучване на проблемите на устойчивото развитие в сектора, проведено от Кралския институт на лицензираните оценители на имоти (RICS).

Около 40% от представителите на компаниите от сектора на имотите, взели участие в проучването, смятат, че устойчивото развитие е по-важен въпрос за техните клиенти сега, отколкото е било миналата година. Близо половината от анкетираните смятат, че степента на значението на проблема е непроменена, докато под 10% смятат, че тя е по-ниска от миналата година.

Във Великобритания 33% от специалистите смятат, че проблемите, свързани с устойчивото развитие, са от съществено значение, а за 17% те са маловажни.

Общо 28% от анкетираните посочват като най-важен въпрос енергийната ефективност. За 22% това са екологичните проблеми, свързани с транспорта, а 19% смятат за най-съществено прекомерното потребление на природните ресурси.

По-рано тази седмица бе съобщено, че в ЕС са отделени общо 200 млрд. евро по различни програми в подкрепа на строителния сектор, много от които са насочени към проблемите на устойчивото развитие.

Наскоро стана ясно, че Европейската комисия е стартирала пилотен проект, който цели разработването на система за за екологични оценки на търговските сгради.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:45 | 13.09.22 г.
fallback