fallback

Положителни новини за икономиката подкрепиха пазара на имоти във Франция

Популярни дестинации като Лазурния бряг и Нормандия отчитат по-малки понижения и стабилен обем от сделки

11:19 | 19.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Пазарът на имоти във Франция се стабилизира, подкрепен от новините, че страната излиза от рецесията.

Съобщените наскоро нови полети от ключови британски дестинации до четири френски града също се очаква да стимулират търсенето от страна на инвеститори, които желаят да закупят имот с цел отдаване под наем, пише ProeprtyWire.

“Франция определено си стъпва на краката отново и се забелязва подновено доверие към икономиката и към президента Саркози”, казва Тревор Легет от Leggett Immobilier.

Ценовият спад в някои провинциални части на страната се изчислява на 25%. Въпреки това популярни дестинации като Лазурния бряг и Нормандия отчитат по-малки понижения и стабилен обем от сделки.

Лихвените нива по ипотечните кредити са на исторически ниски стойности и единственият облак на хоризонта е силното евро спрямо паунда, което спира британските купувачи, които обикновено са най-многобройни на френския пазар, пише изданието.

Според Легет британските продавачи във Франция са склонни да намалят цените на имотите, които вече притежават, за да се възползват от по-силното евро, когато се връщат на пазара във Великобритания и да използват настоящата ситуация, тъй като по-късно през годината се очаква паундът да се засили.

„Това наистина е пазар на купувачите, като предлагането изпреварва търсенето и (ситуацията) ще се запази така“, обяснява той. „Френските банки са много по-гъвкави по отношение на кредитирането сега и предлагат много по-голям избор от продукти от преди.“

Според някои мнения именно френските купувачи ще бъдат тези, които ще дадат тласък на пазара към възстановяването, въпреки че британските инвеститори все още представляват 50% от купувачите на пазара в момента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:08 | 02.09.22 г.
fallback