fallback

Милиардерът Левиев продаде офис проект в Москва с премия от 44 млн. долара

Общата цена на проекта е 195 млн. долара

10:38 | 19.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Руската компания за имоти AFI Development, контролирана от милиардера Лев Левиев, продаде офис проект в Москва на цена, която представлява премия от 44,2 млн. долара върху счетоводната стойност на проекта към края на март 2009 г., съобщават от компанията.

Проектът в Москва е продаден на неназован купувач за 195 млн. долара. Той е разположен в източната част на руската столица и включва 112 хил. кв. м офис площи клас Б, както и земя от 104 хил. кв. м.

От компания казват, че сумата трябва да бъде изплатена през следващите 12 месеца, като купувачът ще получи отстъпка от 7,7%, ако успее да заплати дължимото по-рано.

AFI Development, чиито акции се търгуват на Лондонската борса, отчете нетна печалба от 215 млн. долара за първите шест месеца на годината и загуба от 202 млн. долара за второто тримесечие.

Компанията е част от израелската група за имоти Africa-Israel Properties Ltd. У нас тя развива дейност чрез дъщерното си дружество AFI Europe. То изгражда няколко проекта, сред които жилищните комплекси Vitosha Tulip, Lagera Tulip и Malina Tulip в София, офис комплекс във Варна и логистичен парк в Пловдив.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:34 | 06.09.22 г.
fallback