fallback

Spirit of Burgas напълни бургаските хотели на 100%

Още от 11 август в Туристическия информационен център на града са започнали да прииждат туристи, желаещи да нощуват в Бургас и да посетят второто издание на музикалния фестивал

16:56 | 18.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

За времето от 11 до 17 август хотелите в Бургас са били заети на 100%, съобщиха от общината. От общинския отдел „Туризъм“ прогнозират за този период да бъдат отчетени над 25 хил. нощувки.

Още от 11 август в Туристическия информационен център на града са започнали да прииждат туристи, желаещи да нощуват в Бургас и да посетят второто издание на музикалния фестивал „Духът на Бургас“ (Spirit of Burgas), което се проведе на 14, 15 и 16 август.

При опитите да съдействат за настаняването на меломаните служителите от общинския отдел „Туризъм“ са били информирани от администраторите на хотелите, че няма свободни места. През същия период бяха ангажирани също квартирите, общежитията и туристическите спални из целия град, включително и в крайните му квартали.

В дните на фестивала хранителните, питейните заведения и таксиметровите превозвачи денонощно обслужваха гостите на града.

Разнообразието от културни събития - традиционни и нови, стана причина през последните две години интересът на туроператорите (респективно и туристите) към Бургас да се повиши значително, смятат от общината.

Богатата лятна културна програма на Бургас не приключва със Spirit of Burgas. Предстоят още няколко фестивала в града, включително фолклорен, театрален и др.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:48 | 03.09.22 г.
fallback