fallback

До 50% отстъпка от цената предлагат ирландски собственици на имоти у нас

Студио в Слънчев бряг се предлага за 20 хил. евро на купувач с пари в брой в сравнение с "пазарна цена" от 49 хил. евро

12:51 | 17.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Ирландски собственици на имоти в български курорти в момента предлагат значителни отстъпки от цените, за да продадат имота си. Това каза за Investor.bg Ан Колинс, ирландски консултант в областта на международните ваканционни имоти.

По думите й много от тези собственици се намират в затруднено положение и в момента са готови да продадат имотите си в Банско или на Черноморието на цени с 20 до 50% по-ниски в сравнение с това, което се е смятало, че същите имоти струват преди година и половина.

Според нея пониженията важат не само за България, но за почти всички от известните ваканционни дестинации.

„Положението на пазара на ваканционни имоти е трудно в цял свят и това не е тайна. Ситуацията в САЩ и Испания не е по-тежка от тази в България“, смята тя.

Колинс работи с няколко сайта, предлагащи имоти в България на търг. Сайтът Property-auction обявява над 10 имота в Банско, Разлог, Варна и други ваканционни курорти на цени, стартиращи под 30 хил. евро за апартамент от 48 кв. м.

Студио с площ от 41 кв. м в Слънчев бряг, за което се твърди, че е „с пазарна цена от 49 хил. евро“, се предлага на тръжна цена от 40 хил. евро. Въпреки това според сайта същият апартамент може да бъде продаден за 20 хил. евро на купувач, разполагащ с пари в брой.

Сайтът предлага и терен от 3 700 кв. м на Северното Черноморие с разрешително за строеж на 63 ваканционни апартамента. Теренът е на разстояние „5 минути до брега“ и е обявен за 750 хил. евро в сравнение с пазарна оценка от 1 млн. евро, сочат данни на сайта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:31 | 10.09.22 г.
fallback