fallback

Щатските власти търсят брокери за продажбата на имотите на Мадоф

Жилищата, които ще се продават, се намират в Манхатън, Монтаук и Палм Бийч

10:52 | 17.08.09 г.

Организацията на федералните съдия-изпълнители в САЩ търси квалифицирани брокери на имоти, които да продадат имотите в Ню Йорк и Флорида на измамника Бърнард Мадоф и неговата съпруга Рут, предава Bloomberg.

Брокерите могат да кандидатстват за всяка от пет позиции, които ще отговарят за продажбата на имотите, като крайният срок за заявяване на участие е 21 август.

Жилищата – апартамент с панорамен изглед в Манхатън, лятна къща в Монтаук и луксозен имот в Палм Бийч, струват над 20 млн. долара.

Приходите от продажбата им ще покрие само малко част от милиардите, с които са ощетени жертвите на Мадоф по света, пише New York Daily News.

„Нашата цел е да максимизираме възвръщаемостта за жертвите”, казва един от съдия-изпълнителите.

Жилищата ще се продават необзаведени, а скъпите мебели и произведенията на изкуството ще бъдат продадени на търг по-късно. Три конфискувани лодки също ще се появят на пазара в бъдеще.

Имотите бяха иззети, след като Мадоф се призна за виновен в замисляне и ръководене на схема за 65 млрд. долара. През юни той бе осъден на 150 години затвор, а съпругата му бе изгонена от апартамента им в Манхатън.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:59 | 28.08.22 г.
fallback