fallback

Кметът на плевенско село даде рамо на местния пазар на имоти

Според кмета на село Ясен цената на къщите с двор не падала под 50 хил. евро

10:27 | 17.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Има търсене на недвижими имоти в най-близките до град Плевен малки населени места. Това заяви за БТА кметът на село Ясен Тодор Димитров, като се позова „на свое дългогодишно наблюдение“.

По думите му в с. Ясен, което е на 5 км от областния център, цената на самостоятелна къща с дворно място не пада под 50 000 евро. Сградите са строени преди 30-40 години, но имат купувачи, посочи Димитров. Жилищните блокове в с. Ясен, построени преди години за работниците на рафинерия "Плама", са изкупени от частни лица.

Запълнени са всичките 160 апартамента, добави той. Сега в селото живеят около 2 500 души, като през последните години има увеличение на раждаемостта, каза Димитров. Според него след 2005 г. се наблюдава тенденция повече млади семейства да имат по две деца, затова кметството подобрява материалната база.

Приключва модернизацията на училището, което има капацитет за близо 400 ученика, по проект, финансиран по програма на Европейския съюз със 192 000 евро. В сградата е настанена и детска градина с 42 места, селото разполага с детска ясла и детска площадка. Според кмета Димитров най-големият проблем остава липсата на канализация и необходимостта от обновление на водопроводната мрежа за питейна вода.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:52 | 12.09.22 г.
fallback