fallback

БАКБ: Вземането ни от хотела в Слънчев бряг е в пъти под 10,4 млн. лв.

Публичната продан не е по инициатива на БАКБ, а посочената сума е начална цена, се казва в уточнение на банката

15:07 | 12.08.09 г.

Във връзка с вчерашната публикация под заглавние БАКБ предлага на публична продан хотел в Слънчев бряг за 10,4 млн. лв., в редакцията пристигна следното уточнение от банката.

Уточнение във връзка със статия „БАКБ предлага на публична продан хотел в Слънчев бряг за 10.4 млн. лв.”, публикувана в Investor.bg и послужила за материал във в. Труд

Публикацията на Investor.bg от 11.08.2009 г., послужила за материал и във в. Труд, озаглавена „БАКБ предлага на публична продан хотел в Слънчев бряг за 10.4 млн. лв.”, съдържа некоректна информация и изводи. Публикацията е основана на обявление за публична продан на Частен съдебен изпълнител Георги Михалев, публикувано в регистъра на публичните продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители тук: http://www.sales.bcpea.org/?q=node/1247

Неточностите са следните:

1.В заглавието „БАКБ предлага на публична продан хотел в Слънчев бряг за 10.4 млн. лв.” - публичната продан не е по инициатива на БАКБ, а по инициатива на взискател, в чиято полза има вписана възбрана, т.е. не БАКБ предлага имота за продан.

2.Изречението „Съдебен изпълнител продава хотел в Слънчев бряг по вземане за 10,4 млн. лв. на Слънчев бряг АД” е изцяло неточно. В обявата е посочена началната цена, за която е обявен хотелът, а именно 10 423 620 лева, но никъде не се споменават нито размерът на вземането на БАКБ, нито размерът на вземането на взискателя. Същото така никъде в обявата не се споменава в чия полза е вземането и затова няма как да се направи извод, че то е на Слънчев бряг АД. Вярно е, както е посочено в обявата, че върху имота има вписана ипотека в полза на БАКБ, но от нея не може да се направи извод за размера на вземането на банката, което в действителност е в пъти по-малко от посочената сума.

3.Очевидно твърдението, че „Вероятно всички обезценки (на БАКБ) за 2009 г. са именно кредитите, обезпечени с този хотел.” е необосновано.

Вчерашният материал е коригиран.

Свързани компании:

ТБ БАКБ АД(BACB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:29 | 10.09.22 г.
fallback