fallback

JPMorgan обмисля продажбата на 23 офис имота

Това може да се превърне в най-голямата сделка с офис площи в САЩ тази година и може да донесе на банката над 1 млрд. долара

12:50 | 12.08.09 г.

JPMorgan Chase & Co планира да продаде 23 офис имота в САЩ в опит да се отърве от излишни площи, съобщи Wall Street Journal.

Портфолиото от имоти за продан с обща площ от 7,1 млн. кв. фута (около 660 хил. кв. м), включва четири интересни кули: One Chase Manhattan Plaza в близост до Уол Стрийт, Four New York Plaza, също във финансовия район, бившата централа на Washington Mutual в небостъргач в центъра на Сиатъл и сграда-забележителност от 1929 г. в Хюстън, бивша централа на Texas Commerce Bank.

Това може да се превърне в най-голямата сделка с офис площи в САЩ тази година и може да донесе на банката над 1 млрд. долара, пише в статията.

Изборът на момент обаче – по време на най-тежката криза на пазара на имоти - означава, че всяка евентуална продажба ще стане със значителни отстъпки. За да успее да продаде някои от имотите, банката вероятно ще трябва да предложи различни стимули, като например продажба с обратно наемане, пише още в статията.

Представител на JPMorgan не е бил открит за непосредствен коментар.

Цените на офисите в Щатите паднаха, а предвид трудния достъп до финансиране се сключват по-малко сделки. През първата половина на годината в страната са финализирани сделки за офис сгради на обща стойност 5,7 млрд. долара в сравнение с 30,9 млрд. през първата половина на 2008, сочат данни на компанията за проучвания Real Capital Analytics.

През първото полугодие на 2009 г. в Манхатън са продадени само осем офис сгради, като средната цена възлиза на 470 долара на квадратен фут (5059 долара на кв. метър), сочат още данните. През същия период миналата година в Манхатън са продадени 43 имота на средна цена от 877 долара на кв. фут (0440 долара на кв. м). 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:10 | 09.09.22 г.
fallback