fallback

Румънци на лов за изгодни сделки с имоти в Унгария и България

У нас румънските купувачи търсят новопостроени апартаменти по Черноморието

14:09 | 04.08.09 г.

Кризата свали цените на недвижимите имоти по цял свят, а румънците с финансови възможности не пропускат атрактивните оферти. Броят на румънците, които купуват имоти в чужбина, не е малък, като голяма част от тях се насочват към жилища в Унгария и България, разказва пред местното издание Evenimentul Zilei Адриан Сискин, регионален директор на компанията за недвижими имоти Remax Romania.

“Унгария привлича голяма част от румънците, които живеят близо до границата, заради по-ниските цени, докато ваканционните имоти в България по черноморското крайбрежие са конкурентни алтернативи на подобни имоти в Румъния“, казва Сискин.

„Къща с градина в населено място в Унгария близо до границата с Румъния продължава да бъде значително по-евтина от подобен имот в Румъния“, обяснява той. По думите му селска къща с площ 150 квадратни метра с прилежащ терен от около 1600 кв. м в Унгария струва около 37 хил. евро.

В България румънците са насочват към новопостроени апартаменти. В района на Варна нови апартаменти с изглед към морето се продават по 700-900 евро на квадратен метър, пише в статията. За пример се посочва апартамент с площ 60 кв. м, с всекидневна, спалня, кухня и баня в комплекс с басейн и детска площадка на цена от 51 хил. евро. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:00 | 08.09.22 г.
fallback