fallback

Наемите на офиси и индустриални площи в Европа продължават да падат

Отчита се забавяне на темпа на понижение на наемите в Лондон, индустриалният сектор пък се стабилизира на пазари като Мадрид и Милано

10:31 | 04.08.09 г.

Наемите на първокласни офис и индустриални площи в Европа продължават да падат, сочи проучване на консултантската компания за имоти King Sturge. 

Докато Лондон отчита забавяне на темпа на понижение в офис сектора, в Париж и Амстердам не се наблюдава подобна тенденция.

Междувременно индустриалният сектор се стабилизира на пазари като Мадрид и Милано.

През следващите шест месеца се очакват още понижения, но инвестициите в индустриални площи вече се подновиха, а на повечето пазари доходността расте, става ясно още от проучването.

Наблюдават се признаци на стабилизиране на доходността, особено в Лондон. Същевременно разликата между нивата на доходност от офис площи на различните пазари в Европа остава широка.

Проучването се публикува на всеки три месеца и се базира на данни за наеми и доходност на офис и индустриални площи на 23 ключови европейски локации, пише PropertyEU.

Наемите на първокласни наеми в Европа са паднали средно с 15,4% през второто тримесечие на годишна база, докато нивото на незаетост като цяло се е повишило с 80 базисни пункта до 9,3%, отчетоха миналата седмица от друга компания в сектора на недвижимите имоти - Jones Lang LaSalle. 

Най-резките понижения са регистрирани в Лондон и Москва, където разходите за наем на висококачествен офис се понижават съответно с 32% и 30% на годишна база, следвани от Дъблин със спад от 18%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:10 | 24.08.22 г.
fallback