fallback

Планират китайски търговски център за 1 млрд. долара край Москва

Проектът предвижда освен складови помещения и търговски площи да бъдат построени и митнически и миграционни представителства

16:51 | 29.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Московските градски власти водят преговори с китайски представители за изграждането на мащабен логистичен и търговски комплекс край руската столица за търговия с китайски стоки, съобщават руски медии по информация от московското кметство.

Проектът предвижда да бъде изграден модерен търговски център, в който, освен складови помещения и търговски площи, да бъдат разположени и митнически и миграционни служби, а също и хотел и други.

Китайските представители са изразили желание комплексът да се строи от китайски инвеститори. От руска страна са заявили, че те „ще им дадат възможност да вложат своите пари за създаване на добър търговски комплекс“.

Московското кметство вече е избрало два участъка край града, с площ съответно от 140 и 60 хектара, където би могъл да се построи китайският търговски център, но засега тяхното точно местоположение не се съобщава.

По предварителни разчети бъдещият търговски център, чиято обща стойност ще достигне 1 млрд. долара, би могъл да се построи за 2 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:10 | 05.09.22 г.
fallback