fallback

Очакват повече апетит за имоти сред немските институционални инвеститори

Освен към продукти с инвестиционен фокус върху Германия, се наблюдава увеличен интерес също към фондове за инвестиции в имоти, насочени конкретно към англо-американските пазари на имоти

12:25 | 28.07.09 г.

Институционалните инвеститори в Германия ще демонстрират повече апетит за имоти през втората половина на 2009 г., прогнозират от консултантската компания Cushman & Wakefield. 

„Докато много институционални инвеститори използваха първото полугодие за стратегически прегрупирания на своите портфейли с оглед на глобалната икономическа криза и в резултат на това направиха незначителни непреки вложения в имоти, има все повече знаци, че сме на път да навлезем в подновен етап на инвестиции“, казва Мартин Браун, директор капиталови пазари в Германия в компанията.

През последните няколко месеца много институционални инвеститори разшириха своите портфолиа от имоти в резултат на прекомерното обезценяване на портфейлите от акции и стоки.

„Първоначално това повлия обратно на активността на институционалните инвеститори, които се отдръпнаха от допълнителни инвестиции в имоти. Това важи особено силно за такива като германски застрахователи и пенсионни фондове, които подлежат на определени количествени ограничения, що се отнася до инвестиции в имоти. С перспективите за стабилизиране на цялата икономика и възстановяване на капиталовите и стоковите пазари, отново нараства възможността за инвестиции в имоти“, допълва Кристиян Бок, консултант във финансовия отдел на C&W.

Освен към продукти с инвестиционен фокус върху Германия, се наблюдава увеличен интерес също към фондове за инвестиции в имоти, насочени конкретно към англо-американските пазари на имоти.

Обобщавайки настроението на много институционални инвеститори, Браун казва: „Конкретно в САЩ и Великобритания, тоест на двата пазара, които изпитаха най-сериозните ценови корекции, определено е благоприятен момент за навлизане на пазара“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:01 | 20.08.22 г.
fallback