fallback

Русия начело в строителството на хотели в Европа

С над 5 хил. хотелски стаи в активни проекти Москва се нарежда на първо място на континента, следвана от Лондон и Берлин

09:51 | 28.07.09 г.

Русия води в строителството на хотели в Европа, става ясно от доклад на компанията за проучвания в сектора Smith Travel Research.

Към юни в Москва има най-голям брой хотелски стаи в активни проекти на континента - 5127 от общо 94 695 в Европа, като тук са включени от проекти на етап планиране до такива в процес на изграждане.

„Не мисля, че глобалната рецесия повлия на Русия толкова силно, колкото вътрешни фактори, затова продължаваме да ставаме свидетели на много развитие в тази страна“, коментира Дюан Винсон, вицепрезидент по управление на съдържанието на компанията, цитиран от Commercial Property News.

Други държави, в които се наблюдава голямо развитие в хотелския сектор, са Германия, Франция, Испания и Великобритания, допълва той.

Що се отнася до активни проекти, с 4968 стаи Лондон заема второто място, следван от Берлин с 4720 стаи, пише в доклада.

Най-голямата концентрация на строителството на хотели в Европа е в по-луксозния сегмент, който формира 42,6% от хотелите в процес на изграждане към края на юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:09 | 12.09.22 г.
fallback