fallback

Руснаци ще правят в Черна Гора най-големия развлекателен парк в Европа

В Miracle World в близост до Будва ще бъдат инвестирани общо 20 млн. евро

16:54 | 27.07.09 г.

Руската строително-инвестиционна компания Mirax Group планира скоро да изгради в Черна Гора най-големия развлекателен парк в Европа - Miracle Park. Той ще бъде разположен на няколко километра от град Будва, съобщи РИА Новости, като цитира директора на отдел „Продажби“ на апартаментния хотел Astra Montenegro (проект на компанията) Валери Лупашко.

Паркът ще заема терен с площ 9 хектара.

„Към момента там вече е построена площадка, където функционират 10 атракциона. В бъдеще този парк ще бъде допълнен с аквапарк и скейтборд площадка“, допълва Лупашко.

Строителството на парка ще се реализира в рамките на нов проект на Mirax Group в Черна Гора - Miracle World, който „има за цел да повиши привлекателността на тази страна като туристическа дестинация“.

В рамките на проекта ще се предлагат различни клубни и туристически услуги, наем на луксозни автомобили и яхти.

Miracle World се реализира съвместно с местни и сръбски „заинтересовани компании“, казва Лупашко.

„Обемът на инвестицията в Miracle World с аквапарка и атракционния парк възлиза на около 20 млн. евро, като около 5 млн. вече са вложени“, допълва той.

Предвижда се целият проект да бъде реализиран през 2010 г.

Mirax Group е създадена през 1994 г., основният й собственик е Сергей Полонски. По предварителни данни за 2008 г. чистата печалба на компанията е 616,4 млн. долара.

В края на миналата годината Полонски обяви, че обмисля да замрази всичките си проекти на по-ранен етап заради световна финансова криза и нестабилността на капиталовите пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:43 | 08.09.22 г.
fallback