fallback

Кипърски фонд набра 150 млн. евро за инвестиции в имоти у нас и в региона

Bluehouse обаче ще изчака на пазара да се появят изгодни възможности за инвестиции

15:15 | 24.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Базираната в Кипър инвестиционна компания Bluehouse е привлякла нови капитали в размер на 150 млн. евро за инвестиции в имоти в България и в региона.

Въпреки това компанията, която управлява няколко инвестиционни фонда с фокус върху пазарите на Югоизточна Европа, смята да изчака с инвестициите до година и половина, в зависимост от конкретния пазар, докато се появят изгодни възможности, пише гръцкото издание Kerdos.

В новия фонд, Bluehouse Accession Property III, акционери са гръцки и чуждестранни инвеститори, сред които и такива от САЩ.

Подобно на предишните фондове новият също цели годишна възвръщаемост от над 20%. Той ще бъде насочен към пазарите в Гърция, България, Румъния, Хърватска и Сърбия.

Bluehouse управлява два други фонда – Bluehouse Capital Partners с инвестиционен капитал от 50 млн. евро и Bluehouse Accession Property II с капитал от 150 млн. евро. Досега компанията е инвестирала в 20 имота в Гърция, България, Румъния и др.

У нас тя има няколко инвестиции, сред които жилищен проект в процес на развитие в Бояна, офис сгради, хотел Greenville Hotel & Apartments и други.

В Гърция компанията участва в проект за 100 млн. евро за изграждането на търговското селище за икономично пазаруване McArthurGlen Designer Outlet Village. Комплексът ще бъде с обща площ от 21 хил. кв. м., като се предвижда стоките в него да се предлагат с намаление от 30 до 70%.

През 2006 г. Bluehouse бе обявила планове да привлече 100 млн. паунда за инвестиции в България и Румъния чрез публично предлагане на Лондонската борса, но впоследствие се отказа от тези планове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:44 | 03.09.22 г.
fallback