fallback

Пореден опит за концесия на Централната баня в София

Столична община препоръчва 20-годишен срок на концесията

13:52 | 21.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Три варианта за плащане за предоставянето на концесия на Централната минерална баня в София предлагат от Столичната община. Това се посочва в доклад на заместник-кмета по строителството Ирина Савина, който е внесен в Столичния общински съвет.

Първият вариант е за 25-годишен срок на концесията, като концесионната такса е 14% от приходите, но не по-малко от 240 хил. евро на година, вторият е за 20-годишен срок на концесията, като таксата ще е по 13% на година, но не по-малко от 220 хил. евро. Третият вариант е за 15-годишен срок на концесията с концесионно плащане от 12%, но не по-малко от 200 хил. евро на година.

Столичната община предлага да бъде избран вариантът за 20-годишна концесия.

Според направените оценки първоначалната инвестиция от страна на концесионера ще е 7,3 млн. евро, а за останалия период на концесия - 1,8 млн. лв.

Опит за предоставянето на обекта на 25-годишна концесия имаше и през миналата година, както и през 2007. Предложените параметри тогава не бяха одобрени.

Според описанията в проекта от 2008 се предвиждаше бъдещият концесионер да предлага услуги като водолечение и СПА процедури с минерална вода и ресторантьорство. Допълнителните услуги, които могат да се извършват в обекта, са фризьорски и козметични, организиране на културни мероприятия и фитнес-услуги.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:47 | 08.09.22 г.
fallback