fallback

Руският пазар повиши продажбите на ФеърПлей Пропъртис

От началото на годината фондът е сключил предварителни договори на обща стойност 13,8 млн. лв.

10:55 | 21.07.09 г.

Продажбите на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ през второто тримесечие се увеличават с 80 на сто спрямо първото до 7,5 млн. лв., показа отчетът на компанията, публикуван в Бюлетин Investor.bg.

На годишна база спадът на продажбите се забавя през второто тримесечие до 33 на сто от близо 40 на сто през първото тримесечие.

От началото на годината фондът е сключил предварителни договори на обща стойност 13,8 млн. лв., като 10,6 млн. лв. от тях са от периода април-юни.

„През последните четири месеца отчитаме прогресивно нарастване на продажбите, като само през юни са сключени договори на стойност 5,7 млн. лв. Ръстът се дължи на успеха, който постигнахме на руския пазар, благодарение на стратегията за повишаване на продажбите в условия на криза, която приехме в края на миналата година”, коментира изпълнителният директор на дружеството Маню Моравенов.

За полугодието дружеството приключи с 11,671 млн. лв. приходи от дейността, което е спад от 35,6%, и печалба в размер на 1,414 млн. лв., или с 66,8 на сто по-малко спрямо първото полугодие на миналата година.

„Въпреки положителните резултати, кризата оказва своето въздействие. Все пак това, че през тази година продаваме и доста апартаменти в процес на строителство, гарантира стабилност на приходите и постъпленията през следващите години. От неприключените към края на полугодието договори ще бъдат реализирани 6,6 млн. лв. приходи от продажби до края на 2009 г. и още 4,6 млн. лв. през следващите години”, допълни Моравенов.

Оперативният кеш, реализиран от ФеърПлей, е положителен и възлиза на 2,8 млн. лв. спрямо отрицателен такъв година по-рано в размер на минус 10 млн. лв. Има извършени плащания по покупки на дълготрайни активи за 2,4 млн. лв., а нетният паричен поток от финансова дейност е -174 хил. лв.

Ценовите съотношения на книжата на дружеството след публикуването на отчета са както следва: p/e – 1,75; р/в – 0,26; p/s – 0,62.

До момента няма сделки с книжата на ФеърПлей.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:07 | 13.09.22 г.
fallback