fallback

Сделка за 43 млн. долара за къща в Аспен постави рекорд в САЩ

Това е най-скъпият имот, който е бил изтъргуван в Щатите тази година

11:21 | 15.07.09 г.

Въпреки рецесията огромно жилищно пространство в колорадския град Аспен, САЩ, направи бум на пазара на недвижими имоти. Теренът с площ от 6 500 кв. м бе продаден за 43 млн. долара. Брокерите на имота потвърдиха, че това е най-скъпият имот, който е бил изтъргуван в Щатите тази година, съобщи Wall Street Journal.

Къщата има 10 спални, разполага се на 4,5 акра заедно с двора си и се намира до Червената планина в Аспен. Къщата е построена от дърво, стъкло и камъни и е завършена през 2006 година. Допълнителна екстра е външният басейн със система за отопляване на водата, гараж за четири коли и допълнителна постройка за гости.

Продавачът е дружество с ограничена отговорност, управлявано от строителния предприемач Даръл Снадън от Далас. Къщата не се продаваше официално, казва Джошуа Саслов от брокерската фирма Joshua & Co. Негов колега обаче довел в офиса на фирмата семейство, което било поръчало къща на фирмата на продавача.

Този имот е един от най-скъпите, построявани някога в Аспен. До днес най-голямата сделка, сключвана в Аспен, е била за 47 млн. долара през 2006 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:52 | 19.08.22 г.
fallback