fallback

Фондът за имоти BLD обмисля делистване от Лондонската борса

Ако решението бъде прието, от фонда ще отправят оферта към акционерите за изкупуване на акциите "с премия" над сегашната цена

14:20 | 14.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Инвестиционният фонд за имоти Bulgarian Land Development Plc (BLD), който реализира няколко проекта за изграждане на ваканционни и бизнес имоти у нас, съобщи, че обмисля делистване от AIM, алтернативния сегмент на Лондонската борса, където в момента се търгуват книжата му.

Бордът на фонда смята да предложи на акционерите да гласуват за прекратяване на търговията с обикновените акции на компанията на борсата, казват от BLD.

На въпрос на Investor.bg кога може да се очаква решение за делистването, от офиса на фонда в Лондон казаха, че в момента няма установена времева рамка в това отношение. От компанията отказаха да назоват причините за евентуално решение за делистване.

„Ако такова решение бъде прието, от фонда ще отправим оферта към всички акционери (за изкупуване на книжата) около сегашната пазарна цена“, казаха от компанията, като отказаха да дадат повече информация.

Към момента на публикация от българския офис на BLD не бяха непосредствено на разположение за коментар.

От фонда уточняват, че финансирането на изкупуването на акциите ще бъде осигурено чрез собствени кешови ресурси.

Ако решение за делистване бъде взето, офертата ще бъде на цена, по-висока от последната цена „купува“ от 26 пенса за акция, се казва в съобщение на фонда до Лондонската борса.

Цените на книжата на фонда се понижиха от над 60 пенса през август 2008 г. до 26 пенса през изминалата седмица.

BLD бе създаден през 2006 г. от няколко български и чужди предприемачи и инвеститори в имоти, сред които Христо Илиев, председател на Съвета на директорите на холдинга за имоти AG Capital (бившата Адрес Груп) и Димитър Савов, член на Борда на директорите на холдинга и изпълнителен директор на BLD.

Фондът инвестира в редица проекти в български морски и планински курорти, както и в София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:34 | 13.09.22 г.
fallback