fallback

Българският пазар на имоти отново в топ 10 за британските купувачи

Страната ни е на 9-то място по популярност за юни, сочи класация

13:31 | 13.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

България отново е сред 10-те пазара на имоти, които привличат най-голям интерес сред британските купувачи. Това сочат резултатите от класация за юни на специализирания сайт Property Abroad, изготвена на база клиентски търсения на сайта.

Страната ни се е присъединила към класацията, като за миналия месец тя е на 9-то място по популярност. За сравнение българският пазар отсъства от класацията за месец май.

България не е такава изненада, тя се присъединява и изчезва от топ 10, коментират от сайта. След като изгуби част от популярността си, която си бе възстановила в началото на годината, тя изглежда, че отново бавно се изкачва нагоре.

Според класацията на сайта за първото тримесечие България бе започнала да възвръща популярността си като дестинация за покупка на имоти сред британските купувачи, като бе класирана на 8-мо място за периода спрямо 9-то място за първото тримесечие на 2008 г.

Според анкета на сайта за имоти Simplyzigzag 12,5% от чуждестранните инвеститори смятат, че България е подходяща дестинация за покупка на имот в момента.

Данни на портала за имоти Primelocation пък сочат, че България привлича интереса едва на 0,75% от международните търсения за имоти.

Американският пазар на имоти е изместил испанския в юнската класация на Property Abroad и за миналия месец представлява най-популярният пазар за британците.

Това продължава тенденцията за растящата атрактивност на американския пазар, породена от спада на цените на жилищата, засилването на паунда спрямо долара и прогнозите, че пазарът в САЩ може би вече е близо до дъното.

В резултат на това Испания е паднала на второ място.

Франция и Гърция също са си разменили местата спрямо подреждането от май, като Франция се изкачила с едно място и е заела трета позиция, измествайки Гърция на четвърта.

Кипър е паднал с две позиции до 7-мо място, изтласквайки Турция и Италия с едно място нагоре, съответно на 5-та и 6-та позиция.

Португалия е останала осмата най-популярна дестинация.

Индия, която се присъединява към класацията за месец юни на 10-то място, е нов сигнал, че „не всичко е изгубено по отношение на доверието към развиващите се пазари за имоти“, смятат от компанията.

10-те най-популярни пазара за юни 1. САЩ 2. Испания 3. Франция 4. Гърция 5. Турция 6. Италия 7. Кипър 8. Португалия 9. България 10. Индия

10-те най-популярни пазара за май

1. Испания 2. САЩ 3. Гърция 4. Франция 5. Кипър 6. Турция 7. Италия 8. Португалия 9. Египет 10. Канада

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:24 | 13.07.09 г.
fallback