fallback

В Мадрид организират базар за имоти по крайбрежието с намаления до 60%

Повечето от имотите ще се предлагат директно от предприемачите, около 20% са собственост на банки

18:02 | 26.06.09 г.

Испанската агенция за имоти Roan организира „базар за имоти“ в Мадрид, по време на който ще се разпродават ваканционни жилища по крайбрежието с намаления до 60%. Разпродажбата ще се състои от 25 до 28 юни на една от главните търговски улици в града, съобщи Spanish Property Insight.

Roan наскоро проведе базар за имоти – първият такъв – с цел да разпродаде намалени основни жилища в испански градове, основно в Мадрид. Събитието е пожънало големи успехи, отбелязват от агенцията, които са забелязали тогава, че 12% от 5-те хиляди запитвания са били за ваканционни имоти, откъдето им дошла идеята за пазар изцяло за втори домове на крайбрежието.

Имотите, които ще се предложат на следващото събитие, ще бъдат със средна отстъпка от 38%, като максималната ще достига 60%, казват от агенцията. Цените ще варират от 54 900 евро до 330 хил. евро, като средната цена е 118 хил. евро.

Най-евтиният имот за продажба е апартамент с площ 53 кв. м в Торевиеха в южната част на Коста Бланка с цена от 54 900 евро.

Повечето от имотите ще се предлагат директно от предприемачите и са напълно готови за ползване още това лято. Около 20% от офертите ще са за отнети от банките имоти.

Най-застъпените райони ще бъдат Валенсия, Аликанте, Мурсия, Алмерия, Уелва и Кадис и Малага.

Пренасищането с нови имоти на испанския пазар заплашва да остави празни много от тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:37 | 08.09.22 г.
fallback