fallback

Гръцката GEK Terna спира дейност в Русия и Украйна, остава у нас

Като причина се посочва кризата, която налага по-консервативен подход спрямо новите инвестиции

18:00 | 26.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Гръцката строително-енергийна компания GEK Terna взе решение да прекрати дейността си в Русия и Украйна поради кризата, „която налага по-консервативен подход към новите инвестиции“, пише гръцкото издание Naftemporiki.

До момента компанията е създала дъщерно дружество в Русия, което е подписало предварителни договори за развитието на проекти на пазара на недвижими имоти.

Компанията обаче смята да продължи, макар и с по-умерени темпове, развитието на проектите си в България. Те включват изграждането на луксозна сграда с офиси и магазини в центъра на София с обща площ от 53 хил. кв. м. Тя има и проект за ваканционен комплекс в Боровец, строи и сграда с офиси и магазини на столичния бул. „България“, както и жилищен проект в Бояна.

Според информацията споразумението, което компанията подписа с френската GdF-Suez за изграждането на електроцентрала в Гърция, е било финализирано в началото на този месец. Според него гръцката компания притежава 50% в проекта, като двете компании съвместно притежават и друга електроцентрала в Гърция, която оперира от 2004 г.

По-рано тази година от компанията бяха обявили планове за инвестиции в размер на 1,5 млрд. евро в проекти за вятърна енергия в Централна и Източна Европа до 2012 г .

У нас компанията изгражда и ж.п. отсечката Крумово – Първомай, като има и други инфраструктурни проекти в Гърция и в региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:10 | 08.09.22 г.
fallback