fallback

Откриват новата сграда на Агенцията по лекарствата

Строителните работи по новата сграда продължиха около две години, като бяха вложени около 5 млн. лв.

16:43 | 26.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Министърът на здравеопазването Евгений Желев ще открие в понеделник новопостроената сграда на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) на ул."Дамян Груев" 8, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването (МЗ).

На събитието са поканени членове на парламентарната комисия по здравеопазване, ръководствата на НЗОК, Българския лекарски съюз, Българския фармацевтичен съюз и други организации.

След откриването министър Желев ще разгледа новите кабинети и оборудвани лаборатории на ИАЛ.

Строителните работи по новата сграда продължиха около две години, като бяха вложени около 5 млн. лв. Имотът е със застроена площ от 4 хил. кв. м.

Изпълнителна агенция по лекарствата към МЗ е орган за надзор върху качеството, ефикасността и безопасността на лекарствата. Основните функции на агенцията са като национален координатор и консултант по проблемите, свързани с качеството, ефективността и безопасността на лекарствата, воденето на различни регистри, регистрация на дрогерии и др.

Агенцията издава разрешения за производство и употреба на лекарства и за търговия на едро, клиничните изпитвания и върху рекламата на лекарства, издава сертификати за лекарства и за произход на лекарства.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:55 | 23.08.22 г.
fallback