fallback

Жилищните неволи на звездите като на всички останали

В условията на спад на пазара офертните цени свалят всички, независимо от звездния статус на някои

13:07 | 24.06.09 г.

Все още няма такова риалити шоу, но пък лозунгът „Аз съм знаменитост – трябва да успеете да продадете имота ми“ звучи подходящо.

След неуспеха на финансовия министър на САЩ Тимъти Гайтнър да продаде имота си в Ню Йорк (който впоследствие отдаде под наем за 7500 долара на месец), колумнистът за имоти на Chicago Tribune Мари Ъмбъргър е изготвила списък с известни хора, които срещат затруднения при продажбата на имоти и свалят цените, също като хората без звездна слава.

Списъкът започва с рапъра 50 Cent, който наскоро изостави двугодишните си опити да продаде имението си в Кънектикът, като междувременно свали офертната цена на 14 млн. долара от първоначалните 18,5 млн.

Също в Кънектикът актьорът Мел Гибсън рязко намали цената на имението, което иска да продаде там. Първоначално предложена за над 39 млн. долара, днес къщата с 15 спални и 17 бани заедно с над 300 декара земя може да намери нов купувач срещу малко над 29 млн.

Като се продължи по източното крайбрежие на САЩ, списъкът стига до актьора Ричард Гиър и съпругата му Кери Лоуел, които занижиха амбициите си за продажба на свое имение в Хемптънс в Лонг Айлънд, Ню Йорк. Двойката иска за имението си 7,2 млн. долара спрямо по-ранните 8,8 млн.

От другата страна на Атлантическия океан моделът Ел Макферсън свали с 2 млн. долара цената на своя дом в Нотинг Хил в Лондон. Миналата година викторианската къща се предлагаше за продажба срещу 9,5 млн. долара, през март падна до 8,5 млн., а след това Макферсън смени посредниците при продажбата и се спря на цена от 7,5 млн. долара.

Бритни Спиърс пък имаше проблеми с намирането на купувач на свой имот в Лос Анджелис още миналата година.

И докато едни имат проблеми с реализирането на продажба, други известни личности като холивудската двойка Бен Афлек и Дженифър Гарнър влизат в ролята на опортюнистични купувачи на имоти, за да се възползват от спада на пазара.

Още по темата: Ролята за знаменитостите в света на недвижимите имоти

Кои звезди загубиха най-много от кризата с имотите в САЩ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:38 | 21.08.22 г.
fallback