fallback

Събориха бунгала в къмпинг Златна рибка заради спор за земя

Предстои прокуратурата да прецени дали събарянето е престъпление и акт на самоуправство

11:05 | 23.06.09 г.

Багери са съборили рано тази сутрин част от бунгалата в къмпинг "Златна рибка" край Созопол, съобщи БТА, като цитира управителя на къмпинга Жеко Калъчев.

Калъчев е обяснил, че има спор за около 20 декара от терена.

„Златна рибка“ е разположена на 73 декара и е собственост на фирма „Хелио турс“. За спорните 20 декара обаче е направена заменка с горски фонд. Те са предоставени на две физически лица. Именно те са предприели събарянето на бунгалата под охраната на служители на фирма "Аркус сигурност", е казал още Калъчев.

Сега за част от къмпинга има две страни, които разполагат с документи за собственост.

Районният прокурор в Бургас Андрей Червеняков е казал пред БТА, че преди около две седмици е проверил на място проблема заедно със свои колеги и е събрал двете спорещи страни в РПУ - Созопол. Тогава те са били предупредени да не предприемат нищо, докато по казуса не се произнесе съдът или докато съдия-изпълнител не въведе една от двете страни във владение на терена. Червеняков ръководи и групата от прокурори, която работи по жалби на двете страни.

Районният прокурор каза още, че днешните действия са недопустими при положение, че има прокурорско предупреждение.

Днес в 14 часа двете страни отново ще бъдат извикани, за да им се връчат предупредителни протоколи. По-късно прокуратурата ще прецени дали събарянето на бунгалата днес е престъпление и акт на самоуправство. Ако се окаже така, вариантите са два - възстановяване на бунгалата или 5 години лишаване от свобода и до 1000 лева глоба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:21 | 09.09.22 г.
fallback