fallback

Ирландска компания с проект на Черноморието застрашена от фалит

Компанията развива комплекса Crystal Spa Aparthotel в близост до Албена

11:49 | 22.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Базираната в ирландския град Корк компания за имоти Blackwater Homes, която развива ваканционен комплекс на българското Черноморие, подаде заявление за защита от фалит, съобщава ирландският Sunday Business Post.

Заявлението на компанията за защита от кредиторите е отправено към Върховния съд в страната, като се уточнява, че в момента Blackwater се стреми да преструктурира дълговете си и да набави ново финансиране.

Компанията изгради стотици жилища в южната част на Ирландия, като наскоро разшири дейността си и към други части на Европа, сочи изданието.

Според сайта на компанията единственият й проект извън Ирландия е Crystal Spa Aparthotel, разположен в близост до Албена. Той включва изграждането на 354 луксозни апартамента с една и две спални. От компанията обещават гарантиран доход от наем от 6% на година за първите две години от покупката на апартамент в комплекса.

Според ирландското издание компанията е била засегната от краха на сектора на имоти и в момента не е в състояние да обслужва дълговете си.

Според независим счетоводен доклад, направен на Blackwater Properties – компанията, управляваща Blackwater Homes, дружеството има големи шансове да оцелее, ако успее да постигне споразумение с кредиторите си.

От компанията предлагат назначаването на специалист от офиса на KPMG в Корк, който в рамките на 100 дни да изготви предложение за преструктуриране на бизнеса. През този период фирмата ще се ползва от защита от кредиторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:45 | 04.09.22 г.
fallback